Wu Dao 2.0 Projesi, Yapay Zeka Örnekleri

Wu-Dao-2.0
1 Yıldız 0
Loading...

Wu Dao 2.0

Açıklama
BAAI olarak biçimlendirilen ve Çince'de 北京智源人工智能研究院 olarak bilinen Pekin Yapay Zeka Akademisi , laboratuvarın "Çin'in ilk" olarak... devamını gör
Değerlendirmeler (5.00)
Değerlendirme (0 / 0)
Wu-Dao-2.0-0 Wu-Dao-2.0-1

Wu-Dao-2.0 Wu Dao 2.0 Hakkında

BAAI olarak biçimlendirilen ve Çince'de 北京智源人工智能研究院 olarak bilinen Pekin Yapay Zeka Akademisi , laboratuvarın "Çin'in ilk" olarak adlandırdığı, önceden eğitilmiş bir derin öğrenme modeli olan Wudao 悟道'nun en son sürümünü başlattı ve " 1,75 trilyon gibi muazzam bir parametreyle dünyanın şimdiye kadarki en büyüğü”. Sohbet konuşmalarını simüle edebiliyor, şiirler yazabiliyor, görüntüleri anlayabiliyor ve hatta yemek tarifleri üretebiliyor, South China Morning Post gazetesini okuyabiliyor.

(Rakamlar hikayenin tamamını anlatmaz, sadece bilgi olsun diye: Wudao, Google'ın Switch Transformers'ından 150 milyar daha fazla parametreye sahiptir ve OpenAI'nin GPT-3'ün 10 katıdır. dil üretimi.)

Model, bu iki dilde 1,2 terabayt metin dahil olmak üzere 4,9 terabayt görüntü ve metin 'çalıştığınızda' hem Çince hem de İngilizce olarak edinilen becerileri geliştirir. WuDao 2.0'ın halihazırda akıllı telefon üreticisi Xiaomi veya kısa video devi Kuaishou gibi 22 ortağı var.

AGI'ye ulaşmak için GPT benzeri çok modlu ve çok görevli modellere güveniyorlar. Şüphesiz, Wu Dao 2.0 – ondan önceki GPT-3 olarak – AGI'ye doğru önemli bir adımdır. Ancak bizi ne kadar yaklaştıracağı tartışılır. Bazı uzmanlar, AGI'ye ulaşmak için hibrit modellere ihtiyacımız olacağını savunuyor. Diğerleri, sinir ağları gibi geleneksel bedensiz paradigmaları tamamen reddederek somutlaşmış AI'yı savunur.

Doğru yolun ne olduğunu kimse bilmiyor. Daha büyük önceden eğitilmiş modeller bugün mantıklı bir eğilim olsa bile, ağaçlar için ormanı kaçırıyor olabiliriz ve ileride daha az iddialı bir tavana ulaşabiliriz. Açık olan tek şey, eğer dünya çevresel zararlardan, zararlı önyargılardan veya yüksek ekonomik maliyetlerden muzdarip olacaksa, AGI'ye ulaşmamanın bile buna değeceğidir.

Wu Dao 2.0'ın çocuğu olan Çin'in ilk yapay zeka destekli sanal öğrencisi Hua Zhibing, ilk Çinli sanal öğrencidir. Sürekli öğrenebilir, şiir yazabilir, resim çizebilir ve gelecekte kodlamayı öğrenecektir. GPT-3'ün aksine Wu Dao 2.0, daha önce öğrendiklerini unutmadan farklı görevleri zaman içinde öğrenebilir. Bu özellik, AI'yı insan hafızasına ve öğrenme mekanizmalarına daha da yaklaştırıyor gibi görünüyor.

Tang Jie, Hua Zhibing'in "akıl yürütme ve duygusal etkileşim konusunda bir miktar yeteneği" olduğunu iddia edecek kadar ileri gitti. People's Daily Online, Tang'ın araştırma grubunun bir üyesi olan Peng Shuang'ın "sanal kızın daha yüksek bir EQ'ya sahip olmasını ve bir insan gibi iletişim kurabilmesini umduğunu" bildirdi.

İnsanlar GPT-3 ile oynamaya başladığında, birçok kişi sonuçlar karşısında çıldırdı. "Sezgili", "genel zeka" ve "anlama" yeteneği, insanların GPT-3'e atfettiği özelliklerden bazılarıydı. Şimdiye kadar, bunun doğru olduğuna dair bir kanıt yok. Şimdi top, dünyaya "akıl yürütme ve duygusal etkileşim" yeteneğine sahip olduğunu göstermek için Wu Dao 2.0'ın sahasında. Hemen sonuca varmadan önce tedbirli davranacağım

kaynaklar:

https://marketresearchtelecast.com/what-is-wudao-2-0-chinas-artificial-intelligence-model-capable-of-writing-poems-and-generating-recipes-that-surpassed-google-and-musks- açık/64523/ https://towardsdatascience.com/gpt-3-scared-you-meet-wu-dao-2-0-a-monster-of-1-75-trillion-parameters-832cd83db484 https://en.pingwest.com/a/8693

--

Değerlendirme & Yorumlar

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Etiketler
0
Would love your thoughts, please comment.x