HyperCLOVA Projesi, Yapay Zeka Örnekleri

HyperCLOVA
1 Yıldız 0
Loading...

HyperCLOVA

Açıklama
Güney Koreli Naver Corp., insan beynine benzer dilsel kapasiteye olanak sağlayan Kore tabanlı yeni bir dil modeli sistemi olan süper boyutlu yapay zek... devamını gör
Değerlendirmeler (5.00)
Değerlendirme (0 / 0)
HyperCLOVA-0 HyperCLOVA-1

HyperCLOVA HyperCLOVA Hakkında

Güney Koreli Naver Corp., insan beynine benzer dilsel kapasiteye olanak sağlayan Kore tabanlı yeni bir dil modeli sistemi olan süper boyutlu yapay zeka (AI) platformu “HyperCLOVA”yı tanıttı.

Salı günü düzenlenen bir çevrimiçi konferansta, önde gelen internet portalı şirketi HyperCLOVA'nın 204 milyardan fazla parametreyle donatılmış dünyanın en üst düzey AI teknolojisi olduğunu iddia etti; şu anda en seçkin AI dil modeli GPT-3'ün 175 milyar parametresinin çok üzerinde. küresel standart. Bir model ne kadar çok parametreye sahipse, konuşmanın nüanslarını, tonlarını ve hatta lehçeleri o kadar iyi ayırt edebilir.

Naver ayrıca HyperCLOVA'nın, İngilizce tabanlı diğer AI modellerinden farklı olarak dünyanın ilk hiper mega Korece tabanlı dil modeli sistemi olduğunu söyledi. Yeni sistem, ABD modeli GPT-3'ten 6.500 kat daha fazla Kore verisinden öğrendi. Öğrenilen veriler arasında Kore dili yüzde 97'sini oluşturuyor.

Şirkete göre, HyperCLOVA kullanıldığında, insan konuşmasını, çeviriyi, cümle oluşturmayı, özetlemeyi ve makine okumasını işlemek için çeşitli AI sistemleri geliştirilebilir, bu da yeni hizmet ve iş fırsatları açar.

Naver, HyperCLOVA'yı gelecekte videoları ve görüntüleri bile anlayabilen çok modlu bir yapay zeka olarak geliştirmeyi planladığını söyledi.

Kaynak: https://pulsenews.co.kr/view.php?year=2021&no=506625

--

Değerlendirme & Yorumlar

Subscribe
Bildir
guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Etiketler
0
Would love your thoughts, please comment.x